• Naši video uradci


 • Najnovije

 • Arhiva vijesti

 • Aktivnosti

  Prezentacija projekta “Oklen si dite?”

  Poštovani roditelji, suradnici i svi zainteresirani
   
  Dječji vrtić Cvrčak organizira prezentaciju projekta “Oklen si dite?” koji se provodi od 2015. g u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Split, Službom za mentalno zdravlje. Prezentacija će se održati 30. studenog 2017. godine u dvorani Doma kulture Zvonimir s početkom u 18 sati. Tom prigodom planirano je otvaranje izložbe dječjih radova i kratki program:

  1. Nastup folklorne igraonice DV Labud – voditeljica Mirjana Grljušić
  2. Pozdravna riječ ravnateljice DV Cvrčak Anđele Biuk i Voditelja službe za mentalno zdravlje dr Željka Ključevića
  3. Prezentacija projekta – Žana Pavlović
  4. Nastup djece DV Sv. Roko Klis
  5. Predavanje “Identitet i pripadanje” – Davor Mikas
  6. Projekcija filma “Obiteljsko stablo” DV Sv Roko Klis
  7. Otvaranje izložbe dječjih radova – Žana Pavlović

   
  Dobrodošli!

  Saznaj više..

  Preventivne aktivnosti i projekt “Oklen si dite?”

  Dječji vrtić Cvrčak Solin unutar preventivnih aktivnosti i projekta “Oklen si dite?” obilježava “Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti”. Dio projektnih likovnih aktivnosti nastalih ovom prigodom poslužile su za izradu plakata kako bi skrenuli pozornost na sve ovisnosti i ovisnička ponašanja koje nalazimo u  suvremenim obiteljima. Upravo preventivnim programima od najranije dobi stvaramo dobre uvjete za zdrav i kvalitetan razvoj djeteta i njegove obitelji.
  Likovni rad djelo je vrijednih ruku djece Dječjeg vrtića Salona i odgojiteljice Lucije Gelo, a plakat je nastao timskim radom Dječjeg vrtića Cvrčak, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo,  Službe za mentalno zdravlje, Split.
  Saznaj više..

  DV Cvrčak dobitnik donacije “ZelEn”

  Solinski Dječji vrtić Cvrčak dobitnik donacije ZelEn

  Dječji vrtić Cvrčak i DV Sveti Ante iz Prugova, a koji također pripada matičnoj kući DV Cvrčak Solin, dvije su od pet ustanova javnog sektora koji su dobitnici donacije ZelEn, ukupno vrijedne čak milijun kuna. Sredstva za vrtića i škola osigurali su kupci zelene energije, a prikupila ih je HEP Opskrba

  U prostorijama HEP-a u gradu Zagrebu u utorak, 6. lipnja 2017., s odabranim dobitnicima su potpisani ugovori o donaciji u sklopu koje će se provesti konkretne mjere energetske učinkovitosti na odabranim objektima.

  ZelEn je električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registriranih u sustavu jamstva podrijetla koji vodi Hrvatski operator tržišta energije. Riječ je proizvodu HEP Opskrbe namijenjenom kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora. Sredstva ostvarena prodajom ZelEna (1,5 kuna za megavatsat) HEP Opskrba prikuplja u fondu iz kojega se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva poput vrtića, škola i domova.

  andela donacija ZelEn HEP

  Na prijedlog odbora ZelEn u čijem je sastavu i predstavnik kupaca, Uprava HEP-a donijela je odluku o donaciji sredstava za izvedbu mjera energetske učinkovitosti i projekata obnovljivih izvora energije, koje će provesti tvrtka HEP ESCO.
  Projekt energetske učinkovitosti na objektu, Dječjem vrtiću Sveti Ante – Prugovo, a koje pripada DV Cvrčku Solin, uključuje zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom.
  Također, projekt energetske učinkovitosti u solinskom Dječjem vrtiću Cvrčak uključuje izvedbu energetske obnove vanjske ovojnice zgrade na lokaciji Dječjeg vrtića Salona u Svetom Kaju, odnosno toplinsku izolaciju pročelja i krovišta negrijanog tavana. Ugovor o donaciji potpisala je ravnateljica Anđela Biuk. U ime DV Sv. Ante ugovor o donaciji potpisao je načelnik Općine Klis, Jakov Vetma.

  Uz ova dva vrtića, donacija je dodijeljena i Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana iz Osijeka, Katoličkoj osnovnoj školi i katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti iz Požege i Dječjem vrtiću Dugo Selo – područne jedinice Lukarišće. Uz dobitnike i predstavnike HEP-a, svečanom potpisivanju prisustvovali su Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te Katica Prpić, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

  Uz predstavnike HEP-a i pet odabranih ustanova, događanju su prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Katica Prpić i drugi.

  Saznaj više..
 • Kalendar

  prosinac 2017
  P U S Č P S N
  « stu.    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Arhiva Vijesti

 • Kontakt