• Naši video uradci


 • Najnovije

 • Arhiva vijesti

 • Aktivnosti

  Predavanje “Roza za djevojčice, plava za dječake”

  Srijeda, 30. svibnja 2018. u 18 sati u dvorani 1 Središnje knjižnice

  Predavanje mr. Žane Pavlović, prof. psihologije “Roza za djevojčice, plava za dječake”

  Već u ranoj dobi dječake se opisuje kao „snažne, spretne i izdržljive“ a djevojčice kao „osjetljive i nježne“. Muška rodna uloga uglavnom uključuje ono što bi se moglo nazvati instrumentalnim osobinama poput nezavisnosti, ambicioznosti i samopouzdanja. Žensku rodnu ulogu najviše karakteriziraju ekspresivne osobine poput suosjećanja, osjetljivosti i topline. Očevi su popustljiviji prema djevojčicama, a majke prema dječacima. Obitelj, mediji, slikovnice, knjige, priče za djecu i društvo u cjelini mogu utjecati na rodno tipiziranje.
  Koji su najbolji načini odgoja bez rodnih stereotipa? Treba li dječake i djevojčice odgajati i poučavati na različite načine? Mogu li muškarci i žene jednako dobro obavljati neki posao?
  Na ova i druga pitanja potražimo odgovor na predavanju “Roza za djevojčice, plava za dječake” –  odgoj i rodni stereotipi.

  Saznaj više..

  Radionica u Gradskoj knjižnici Marka Marulića

  U četvrtak, 17. 5. u 18.00 u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu će se održati radionica za roditelje i djecu predškolske dobi  “Rana prevencija teškoća čitanja i pisanja počinje u vrtiću”.

  Voditelji radionice su logopedi iz predškolskih ustanova: Dragan Lisica, prof.logoped-savjetnik, Nada Raič, prof. logoped i Ana Viđak, mag. logoped.

  Saznaj više..

  Održana 16. Dječja olimpijada!

  Izvor: Grad Solin

  Smijeh, igra i veselje! Solin je jučer bio olimpijski grad!

  U četvrtak 10. svibnja na stadionu NK Solina održan je olimpijski festival na kojem se okupilo oko 300 malih olimpijaca iz Kučina, Mravinaca, Svetoga Kaja, Vranjica, Prugova, Dugopolja, Klisa, Muća i Solina.

  Nakon mimohoda ekipa, podizanja olimpijske zastave, himne i štafete s bakljom, otvorena je 16. solinska Olimpijada dječjih vrtića uz oduševljenje mališana, kojima su podršku dali olimpijka Marija Marović, članica SD Dalmacijacement i europska prvakinja u judu Ana Viktorija Puljiz, članica Judo kluba Solin.

  Djece iz svih solinskih vrtića natjecala su se pod budnim okom svojih odgojiteljica, ali i vjernih navijača mama, tata, baka, djeda i to u brojnim disciplinama kao što je skok u dalj, bacanje loptice, trčanja i mali nogomet.

  Rezultate možete vidjeti OVDJE!

  Saznaj više..

  Održana manifestacija “Oklen si dite?”

  Dana 12.4.2018.godine u 18 sati u Domu kulture Zvonimir Solin održana je jedanaesta po redu folklorna manifestacija Maje Matas – Oklen si dite?.
  Na manifestaciji su sudjelovala djeca dječjeg vrtića Cvrčak, DV Pinokio, Folklorna igraonica odgojiteljice savjetnice Mirjane Grljušić, DV Maslačak, DV Sv.Ante, DV Tratinčica, DV Škrinjica te kao posebni gosti djeca iz KUD-a Salona.

  Sudjelovanje djece u očuvanju kulturne baštine je od velikog značenja. Djeca kroz glazbu, ples i igru uče o običajima kraja u kojem žive, time se običaji prenose na iduće generacije, a kod djeteta se budi ljubav prema svojoj tradiciji i kulturi.

  Voditeljica manifestacije je bila Ivana Duvnjak, tehničku podršku manifestaciji dala je Gradska glazba Zvonimir Solin s tehničarom Franom Mihaljem. U postavljanju scene sudjelovali su Udruga Solinjani, Anđelka Radman, Petra Vrdoljak, Ana Kukulj, Darija Delić, Gorana Vukšić, Brankica Radovanović, a likovno oblikovanje plakata uradila je Lucija Gelo.

  Saznaj više..
 • Kalendar

  lipanj 2018
  P U S Č P S N
  « svi.    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • Arhiva Vijesti

 • Vijesti